Festivalspesial. Buktafestivalen

Dette er første innlegget i noe jeg planlegger skal være en festival-spesial i 3 deler. Dette er del 1.
 
 
Buktafestivalen er et av sommerens høydepunkter om man bor i Tromsø og liker musikk. Litt med forbehold, da sjangeren musikk som spilles der muligens er litt snever, og jeg har på mine eldre dager også godtatt annen musikk som "musikk" enn bare den musikken jeg liker. Dette er altså hovedsakelig en rockefestival. Her har vi fått sett internasjonale storheter som Mötorhead, Iggy Pop, Danko Jones, Alice Cooper, Clutch, Rival Sons, Monster Magnet, Wolfmother, Opeth, Dream Theater og så videre. Og stortsett alt av norske rockeband som kan stå og/eller krype har spilt på bukta.
 
Jeg legger ved en videosnutt fra en av disse.
Videoen her er fra en konsert med Seigmen der jeg syntes det var en god ide å ta opp telefonen og filme. 5 meter fra scenen. i et hav av høyst bevegende mennesker. Videoen beviser flere ting.
1) Det var ikke en god ide å ta frem telefonen og filme 5 meter fra scenen i et hav av høyst bevegende mennesker.
2) Seigmenkonserter er gøye.
3) Folk på konsert er kule. I det jeg følte telefonen bli slått ut av handa mi av en medpublikum som var entusiastisk over konserten og ikke la merke til eller brydde seg så veldig om at jeg drev å filmet, rakk jeg å tenke "søren. det var Den telefonen".
Dette viste seg å være tull å tenke, for menneskene rundt meg var så kule at de a) plukket opp telefonen umiddelbart så den ikke ble ødelagt, og b) deres første innstinkt og tanke var å finne igjen eieren av telefonen. Det er jo sånn det burde være, men ofte er ikke det tilfelle, så vi må ta vare på slike episoder. Heldigvis gjorde jeg det med video så jeg kan dele det med andre.
 


 
Buktafestivalen er som sagt et høydepunkt for meg, både på grunn av musikken og alle de fantastiske menneskene som er der. I år kom både en søster og en nevø helt fra Volda for å være med. Jeg tror ikke de angret. Om noen kjenner noen av de flotte menneskene på videoen som var behjelpelig med å sende telefonen frem til meg, så hils dem å si at jeg er takknemlig. :) 
 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits