Homofile bør ikke få gifte seg i kirken

Fra 1. februar i år får homofile gifte seg i kirken.

Dette er jeg litt imot, og jeg synes dette er et skritt i feil retning.. Her er hvorfor.

Kirken i Norge har så godt som monopol på 2 anledninger. Den ene er når vi er så glad i noen at vi vil vise det til verden og love å holde sammen for altid. Det andre er når vi dør og må prekiveres. Vi har ingen alternativer som er sidestillt av sammfunnet med bryllup og begravelser.

Dette er anledningene de fleste av oss har noe som helst med kirka å gjøre, med unntak av sporadiske konfirmasjoner og barndåp.

De fleste religioner vil jeg anta, men ihvertfall kristendommen har en bok der det står hva som er bra og hva som ikke er bra. Dette er ofte bøker som er skrevet for fryktelig lenge siden, og reglene har etterhvert blitt noe utdaterte.

Det ligger i religionenes natur at den kun fungerer om man føler reglene, og man blir gjerne lovet en belønning som kan inkasseres når det er for sent til å ombestemme seg. Om nevnte belønning gies, kan dermed ingen svare på. Fiffig.Religioner og religiøse overhoder har historisk sett påstått relativt mye som ikke kunne bevises i sin tid, men som senere har blitt motbevist. Løsningen her har vært å endre skrifter og meninger, men på en måte som har gjort det litt vanskelig å oppdage slik at de kan beholde sin integritet. Religioner later til å være litt fredet eller ha en ganske stor makt i samfunnet. Hva skjedde feks med pave Benedikt som var den første pave som gikk av på over 700 år? Vi hørte liksom ikke noe mer om det, mens statsoverhoder og andre høyt aktede blir nokså detaljert hengt ut i media ved evt skandaler. 

Nå nærmere jeg meg poenget snart.

Jeg synes det er feil om en religion får lov til å forandre sine meninger og sine skrifter etterhvert som ny informasjon og nye normer i samfunnet kommer frem. Om man har en hellig bok der alt er riktig, burde man følge det, og ikke gradvis påstå at deler av boka skal taes biledlig og ikke bokstavelig, etterhvert som det blir bevist feil.

Kirken burde nekte homofile å gifte seg i kirka, og alle vi som ikke er religiøse burde enes om et alternaltiv til giftemål. Så kan kirka bli en historisk kuriositet der de som vil kan gå å tro på det de vil, og bibelen kan bli ansett som en god bok med mye klokt og mye som ikke skal taes bokstavelig, også trenger ikke religion å ta så stor plass i samfunnet.

Men om homofile ser på dette som en seier, så er jeg glade på deres vegene :) 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits