Pedofile er ikke så værst

Hei bloggen!
I dag skal jeg snakke om noe ganske skummelt.


Det har lenge, og spesielt i den siste tiden vært mye snakk om pedofili i media. For et par dager siden var det et innlegg i lokalavisa om en politiker som ville innføre dødsstraff for pedofile. Om jeg ikke har mistet dere allerede etter overskrifta, vil jeg allerede nå poengtere at jeg er for å straffe overgripere. Men jeg synes det rotes mye med begrepene pedofile og overgripere, og dette vil jeg prøve å adressere.

 

En pedofil er et voksent menneske som har romantiske og seksuelle følelser for enkelte barn. Selovom det har veldig mange likheter med en legning er det omstridt om dette godkjennes som en legning. Det er ofte omtalt som en seksuell preferanse. I likhet med dendrofili, nekrofili, homofili og hetrofili er ikke dette noe man velger selv. Enkelte religiøse mener man kan velge sin egen legning. Men de tror nå så mye rart.

 

En overgriper er en som tvinge til seg samleie med vold eller trusler, eller utnyttelse av noens nedsatte evne til å motsette seg handlingen. Det finnes varianter av denne definisjonen men la oss bruke denne i dag.

 

Nå skal jeg prøve å komme til poenget.
En pedofil er ikke nødvendigvis en overgriper. En overgriper bør straffes for sine handlinger. Bør en pedofil straffes for sine følelser? 

og

Om vi ser på og behandler pedofile på lik linje med overgripere, hva har en pedofil å tape på å ta skrittet til å bli en overgriper? Skaper vi flere overgripere med vårt offentlige og sosialt aksepterte hat mot alle pedofile?

 

Dette var en diskusjon rundt lunsjbordet i dag. En kollega sa etterhvert at han var forsåvidt enig, men en pedofil vil aldri bli akseptert i vårt samfunn, og det beste pedofile kunne gjøre var å aldri si det til noen. Jeg var forsåvidt enig

 

Det er lite statistikk på dette området, men jeg gjetter på at det finnes pedofile mennesker som daglig undertrykker sine seksuelle drifter, ikke gjør noen noe vondt, og aldri kan prate med noen om dette. High five til de.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits