Søknad om Statsstipend.

Jeg skal prøve å søke Kulturdepartementet om statsstipend i forbindelse med bloggen min.

dere kan lese om statsstipend på wikipedia, eller regjeringens hjemmesider:

Wikipedialink

Regjeringslink

Kort fortalt, er dette et stipend, som ofte gis til mennesker som driver med kultur-relaterte ting som genererer lite inntekt, slik at det gir et dårlig levegrunnlag. feks. Ivar Åsen.

For meg høres det ut som stipendet gis til forskere og forfattere og malere og kunstnere som enten er kjempedårlige til å markedsføre seg, eller som er så dårlige til de de driver med, at de ikke tjener noe på det.

men hva vet vel jeg. jeg er elektriker.

..og som elektriker hadde jeg syntes det var veldig lettvindt å kunne søke på et stipend, på bakgrunn av at jeg var en så dårlig elektriker at jeg ikke tjente penger på det. men nok om det.

På wikipedialinken min over kan dere om dere vil finne en liste over hvilken mennesker som er tildelt et slikt stipend.

Listen i seg selv er ikke noe spennende, så jeg vil kun anbefale spesielt intreserte i å lese den (heia Liss Hege).

Men det er mange forfattere på lista. Dog ingen bloggere så vidt jeg kan se.

Og som blogger, synes jeg at jeg passer veldig fint inn i rekka over mennesker som ikke klarer å generere en betydelig inntekt på sitt virke.

Men, for å kunne søke, og nominere meg selv, trenger jeg:
"Anbefaling fra flere kompetente personer som kjenner kandidatens bakgrunn og virksomhet."

Så.. om noen av dere kjære kompetente lesere som kjenner min bakgrunn og virksomhet kunne skrevet et par linjer i komentarfeltet slik at jeg kunne hatt det som vedlegg i en søknad til regjeringens kunststipendordning innenfor kulturdepartemanget hadde det vært kult.

Og om noen kjenner noen som har inngående kjennskap til bloggermiljøet, feks. en slik toppblogger, hadde det vært minst like kult å fått en anbefalning fra vedkommene.

gjerne før 31. mars da det er søknadsfrist.

4 kommentarer

Lasse Haug

16.03.2012 kl.08:29

Det at du sitter oppe kl 04.44 og skriver blogg sier mer en 1000 ord..

Takk for bra blogg, gjør arbeidsdagen litt kortere.

Jann

23.03.2012 kl.21:27

Til den det måtte angå

Jeg Jann Strømme har i flere uker lest mange av innleggene på http://eplegitar.blogg.no som er skrevet med mye humor og den har på mange måter en stor verdi, som jeg mener forfatteren burde kreditteres for med fast honnorar på lik linje med andre som gjør tjenester som gagner allmenheten i samfunnet.Jeg er statsansatt kjemiker. Et yrke, som av mange blir beskrevet som både ensartet og lite motiverende. Flere ganger etter jeg har lest innlegg på http://eplegitar.blogg.no merker jeg at mitt humør og dermed også min motivasjon øker betraktelig. Et uttal studier har vist at godt humør, og spesielt på arbeidsplasser med mye dårlig humør, har en positiv effekt på både produksjon og kvalitet. Dermed vil jeg anslå at forfatteren av overnevnte blogg har økt min produktivitet med mellom fem og ti prosent. Jeg er noe motvillig til å honnorere forfatteren direkte da jeg som tidligere nevnt er statsansatt med en noe beskjeden inntekt. Mitt virke er noe spesielt og jeg vil anta at det er rundt ti personer i Norge som gjør noe av det samme som meg. Dermed har denne bloggen økt Norges produktivitet på dette området direkte med opptil en prosent vist jeg antar at de andre ni ikke benytter andre stimuli i sitt arbeide.

Svein-R

25.03.2012 kl.14:38

*leer*

Gull Jan, gull.

skal hive mæ rundt å skrive en søknad før 30.mars :D

Storesøstra

17.04.2012 kl.19:01

No har æ vist fram denne bloggen din til begge vennan mine, og e regelmessi innom. Nytt innlegg snart?

Skriv en ny kommentar

eplegitar

eplegitar

30, Tromsø

litt over middels høy. litt over middels tykk. passelig snill.

Kategorier

Arkiv

hits