Et krav fra NAV

I dag har jeg motatt et brev fra NAV.

Jeg var i perioden januar-juli 2009 permitert, i påvente på bedre tider i byggebransjen.

Bedre tider kom ikke umiddelbart. jeg ble oppsagt, og flyttet til svalbard, da jeg fikk jobb der.

I brevet fra NAV, krever de tilbake dagpenger utbetalt i Juli 2009, på grunn av at jeg fikk lønn i oppsigelsestiden fra arbeidsgiver denne måneden. jeg har sendt NAV følgende mail, og er spent på svar.

Jeg kommer dog ikke til å legge ut svar fra NAV i sin helhet, selvom jeg vil informere om utfallet etterhvert.

Hei NAV.

Viser til brev jeg fikk i posten i dag, angående vedtak om feilutbetaling av dagpenger.
min ref ***********, din ref **********************

Jeg trodde først dette var en informasjon om at dere hadde vedtatt å utbetale meg 15.768 kroner. det syntes jeg var en gledelig overraskelse.
Men ved litt mere finlesing, ser jeg at dere har vedtatt at jeg skal gi tilbake 15.768 kroner dere har utbetalt til meg tidligere, i en periode i 2009 da jeg var permitert.

Grunnen til dette, er at jeg har fått utbetalt lønn i oppsigelsestid, på etterskudd for øvrig, for samme periode som jeg har fått dagpenger.
Nå har jeg aldri blitt oppsagt tidligere, og har i grunn ikke satt meg inn i hvilken rettigheter jeg har i forbindelse med oppsigelsestid mens jeg vanligvis er permitert, og lønn for oppsigelsestid fikk jeg fra arbeidsgiver omentrent når oppsigelsestiden var ferdig, lenge etter at jeg hadde fått dagpenger fra NAV for samme periode.
Jeg har dermed motatt dagpenger fra dere i aktsom god tro.

Jeg leser videre i brevet fra dere at dere "kan kreve tilbake feilutbetalt beløp som er motatt i aktsom god tro, begrenset til det beløp som er i behold når vedkommene blir kjent med feilen."
Om det er jeg som er "vedkommene", ble jeg gjort kjent med feilen i 2012.
Jeg kan med ganske stor sikkerhet si at det beløpet som per idag er i behold fra en feilutbetaling jeg mottok i juli 2009, er temmelig nøyaktig 0.

Det er imidlertid en sansynlighet for at jeg har betalt avdrag på huslånet mitt med deler av det nevnte beløp.
Om kravet fra dere enda står når jeg selger huset, kan vi ha en dialog angående pengene jeg brukte på å betale avdrag i juli 2009, da det i praksis er penger som er investert, og ikke tapt.


Mvh.

Svein Roger Johnsen

2 kommentarer

Indianna

25.03.2012 kl.23:17

En velskrevet beskjed som jeg er imponert over! Lykke til!

Tja

21.05.2012 kl.22:58

hmm

Du skjønner det er feil å få full lønn og ledighetstrygd for samme måned? I god tro vil jeg tro at dette visste du i det du fikk lønna, og burde absolutt tatt kontakt med NAV umiddelbart. Beklager.- Dette ble dumt i mine øyne

Skriv en ny kommentar

eplegitar

eplegitar

30, Tromsø

litt over middels høy. litt over middels tykk. passelig snill.

Kategorier

Arkiv

hits